Wat als je je huis moet verkopen bij schuldsanering?

Je hoopt er natuurlijk nooit mee te maken te krijgen: gedwongen verkoop van je huis omdat je in de financiële problemen bent geraakt en schuldsanering de enige mogelijkheid is om eruit te komen. De kans dat je in de schuldsanering terecht komt, is erg klein, maar de kans is er wel degelijk.

Verschillende oorzaken

Veruit de meeste mensen komen niet van de ene op de andere dag in de schuldsanering. Vaak gaat er een periode aan vooraf waarin het financieel steeds slechter gaat. Verlies van je baan, een scheiding of een sterfgeval zijn bekende oorzaken. Maar ook verkeerde investeringen of oplichting kunnen de oorzaak zijn. Bij oplichting kun je overigens wel ineens diep in de problemen zitten. Een nieuwe liefde die je in de schulden achterlaat of een internetbruid die je bankrekening plundert kunnen ervoor zorgen dat je financieel aan de grond komt te zitten en je je huis moet verkopen.

Wacht niet, neem actie

Veel mensen denken te lang dat ze zelf wel uit de problemen kunnen komen. Schaamte is een belangrijke reden dat mensen hun problemen verbergen. Naar de buitenwereld toe doen ze alsof alles op rolletjes loopt, maar ondertussen worden rekeningen niet meer betaald en lopen de schulden op. Een belangrijke tip: wacht niet af, neem direct actie! Als je eenmaal in de schulden zit, kom je er namelijk zonder hulp niet meer vanaf. Je huis verkopen wegens schuldsanering – Bagro Vastgoed helpt je hiermee.

Tips om je huis te verkopen

Wat kun je doen om, zonder noemenswaardig budget, je huis snel te verkopen? Hieronder vind je een aantal tips die je hiermee kunnen helpen.

  • Zorg dat je huis opgeruimd en zo leeg mogelijk is. Zo krijgen potentiële huizenkopers direct een goed beeld van het huis.
  • Zorg dat je je huis goed schoongemaakt hebt. Schoonmaken kost je weinig tot niets en een fris huis is gewoon een stuk makkelijker te verkopen
  • Gebruik je social media om je huis te promoten. Dit kost je niets en via via bereik je een grote groep potentiële kopers.

Schakel professionele hulp in: huis verkopen wegens schuldsanering – Bagro Vastgoed. Bagro vastgoed helpt je om snel te verkopen en je kunt een regeling treffen waarbij je je oude huis huurt.