Wagen verkopen: hoe doe je dit het beste

Een wagen verkopen verloopt de dag van vandaag totaal verschillend ten opzichte van enkele jaren geleden. In een niet zo ver verleden was een wagen verkopen een heel stuk lastiger met een omslachtige procedure via dure advertenties. Maar met de technologische vooruitgang van tegenwoordig kan je heel gemakkelijk een wagen verkopen na enkele minuten, door de auto online te zetten. Het grote voordeel is dat het bereik een stuk hoger ligt dan de lokale bladen van vroeger. Een ander groot pluspunt is dat de kosten nu een stuk lager liggen. Er zijn voldoende verkooppunten online te vinden die voor een zachte prijs je wagen verkopen en in het virtuele uitstalraam plaatsen.

 Maak uitstekende afbeeldingen en bepaal de prijs

Maak foto’s van je auto. Momenteel kan je uitstekende foto’s maken via je telefoon of uiteraard een spiehelreflexcamera. Voorzie dat je voldoende duidelijke foto’s maakt van de motorruimte, het interieur en het buitenzicht van de auto. Kleine tip: maak je afbeeldingen tijdens de dag wanneer het daglicht het grootst is. Kijk ook rond hoeveel je auto geprijsd staat bij andere verkopers. Niet dat het prijskaartje enkele duizenden euro’s hoger geprijsd staat. Een wagen verkopen is immers een kunst op zich.

 Geef een heldere omschrijving van je auto

Als er gebreken aan de auto zijn, kan je dit best vermelden in de tekst. Anders ga je als verkoper je geloofwaardigheid verliezen. Een wagen verkopen speel je best met open kaart. Vermeld vooral de specifieke opties die je wagen onderscheidt ten opzichte van andere vierwielers. Omschrijf in je tekst aankondiging tot hoever je wil gaan tijdens de onderhandelingen. In de meeste gevallen wordt toch naar de uiterste prijs gevraagd. Je kan de vraag dan pareren met het antwoord: ‘Wat stel je zelf voor?’ Op die manier kan je zelf nadenken of het aanbod voldoende is of heb je bedenktijd om een tegenvoorstel te formuleren. Neem nooit genoegen met de prijs van de koper. Hou in het achterhoofd dat er altijd wel zogenaamde golddiggers automarkten afschuimen.