Vriendenvakantie in Brussel

verslavingszorg Belgie

Met vrienden op vakantie gaan, is altijd leuk om te doen. Interesses overlappen meer dan wanneer er met de familie op vakantie wordt gegaan en het kan ook een leuke verandering in de vakantie brengen. Bij zulke vakanties denken veel mensen waarschijnlijk meteen aan warme plekken, zoals Kroatië of Griekenland. Maar wat dacht je van vakantie in eigen land? In een leuke stad zoals Brussel?

Bezienswaardigheden en kunst

Aan kunst en musea geen gebrek in Brussel. Alle soorten kunstwerken zijn er te vinden in een reeks van talloze musea. Het is een goede manier om de geschiedenis van de stad te ontdekken en nieuwe kunst te ontdekken.

Er zijn buiten de deur genoeg bezienswaardigheden te ontdekken in Brussel. Bekendst is waarschijnlijk Manneken Pis, het standbeeld van een klein ventje. Ook het Atomium zal veel mensen bekend voorkomen. Het monument stelt een ijzerkristal voor, 150 miljard keer vergroot. Met 102 meter is het niet te missen. Dan zijn er nog talloze bekende en prachtige gebouwen in Brussel. Een paar voorbeelden hiervan zijn de Koninklijke Paleis van Brussel, het Kathedraal van Sint- Michiel en de Koninklijke Muntschouwburg.

Als er even buiten gezeten wil worden, is Brussel dé plek. Het is zelfs één van de steden met het meeste groen per inwoner! Er zijn verschillende mooie, groene parken waar heerlijk gezeten kan worden, bijvoorbeeld voor een leuke picknick.

Uitgaansleven

Brussel heeft een bruisend nachtleven, iets wat veel mensen sterk zal aanspreken. Verspreid over de stad zijn verschillende uitgaansgelegenheden te vinden, met clubs zoals Spirito of Fuse. Spirito wordt gezien als één van de beste clubs van het land, waar de hele nacht lang gefeest kan worden. De club huist zich in een oude kerk en wordt daarom ook wel ‘the church of happiness’ genoemd. Binnen Spirito vallen een discotheek, een bar, lounge en een restaurant. Voor iedereen wat te vinden dus!

Voor de echte clubheads is er ook nog Fuse te vinden in Brussel. Diep in de nacht is de dansvloer nog vol te vinden en voor goede reden. De club staat bekend om zijn party hard– imago en een Wall of Fame met vele bekende artiesten. Een club als Fuse is niet te missen wanneer iemand naar Brussel gaat.

Voor mensen die het niet zo met clubs hebben, zijn er ook casino’s en cafés speciaal gericht op de LGBTQ+ gemeenschap te vinden. Er zijn ook genoeg leuke, kleinere kroegjes te vinden waar een avond rustig gestart kan worden, bijvoorbeeld met een leuk spel.

Ga wel verantwoord uit. Drink niet onder de 18 jaar, zorg voor een sobere chauffeur en let op de hoeveelheid alcohol die geconsumeerd wordt. Lijkt het erop dat het (meerdere malen) de verkeerde kant op gaat? Zoek verslavingszorgHulp staat altijd voor je klaar.