Singles Day 2021: Commercieel succes

Het van oorsprong Chinese Singles Day, wordt ook bij ons steeds populairder. In China werd in 1993 dit feest bedacht om het vrijgezellenbestaan in een positief daglicht te zetten. Wat begon als een grap van een groep studenten werd door de Chinese e-commerce kolos Alibaba in no-time omgevormd tot een groot commercieel succes. Was de omzet tijdens de eerste online Singles Day van dit bedrijf nog slechts tien miljoen dollar. In 2020 werd tijdens dit shop-event alleen bij AliBaba een omzet van 75 miljard dollar gedraaid. Bij ons liggen deze cijfers wel een stuk lager, maar het behoeft geen twijfel dat de 2021-editie  van SinglesDay weer beter zal worden ontvangen dan die van 2020.

Niet alleen voor singles

Als je je afvraagt wanneer het in 2021 Singles Day is, de datum is zeer gemakkelijk te onthouden. Het is namelijk 11 november. 11/11, vier enen op een rij, dat verwijst natuurlijk naar de vrijgezel. Maar Singles Day is al lang niet meer alleen voor alleenstaanden bedoeld. Iedereen kan gebruik maken van de kortingen die de verschillende webshops bieden. Er wordt bij een aankoop echt niet gecontrolleerd of je een partner hebt! Beschouw het eerder als een dag waarop je jezelf een cadeautje mag geven. Maar dat mag natuurlijk ook aan iemand anders zijn!

Hoeveel korting tijdens Singles Day 2021?

Welke kortingen je tijdens Singles Day 2021 kunt verwachten is per webshop verschillend. Sommige internetwinkels geven 11% of een meervoud daarvan (22 of 33 procent) korting. Maar andere kortingen zijn gewoon mogelijk. Er zijn geen afspraken tussen winkeliers over welke kortingspercentages mogen worden toegekend. Iedere aanbieder zal zijn eigen acties hebben. Niet alle deelnemende webshops laten van te voren weten op welke artikelen kortingen worden geboden. Je kunt hoe dan ook het beste van te voren de internetpagina’s goed in de gaten houden. Schrijf je ook in voor nieuwsbrieven, daarin wordt vaak al een tipje van de sluier opgelicht!