De verschillen tussen vouw- en rolsteigers

Steigers staan vooral bekend als hulpmiddelen voor in de bouw. Je moet op grote hoogte kunnen werken en daar ook nog eens de vrijheid hebben om je werk uit te voeren. Echter, er zijn ook mensen die een eigen steiger kopen, want het is in veel situaties erg praktisch om over een eigen steiger te beschikken. Als je een steiger wilt kopen, is het wel van belang dat je weet waar je daarbij op moet letten. Er zijn namelijk veel soorten steigers die in grote lijnen onderverdeeld kunnen worden in twee verschillende soorten.

De vouwsteiger

Niet alleen in de bouw, maar ook onder doe-het-zelvers is de vouwsteiger een populair hulpmiddel. Zoals de naam al zegt, is deze steiger gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen doordat je de steiger zogezegd uit kan vouwen. Dit is erg handig wanneer je de steiger af en aan wilt gebruiken en niet wilt dat de steiger enorm veel ruimte in beslag neemt. Vouwsteigers worden voornamelijk gebruikt wanneer er renovatiewerkzaamheden of bouwwerkzaamheden zijn die in een korte periode gedaan kunnen worden. Na gebruik kun je de steiger weer compact opgevouwen bewaren, waardoor de ruimte die de steiger in beslag neemt minimaal is. Dit maakt ook dat de vouwsteiger zo populair is bij de doe-het-zelvers, die vaak geen zin hebben in een steiger die altijd in de tuin staat. 

De rolsteiger

Een rolsteiger is een hulpmiddel wat ideaal is voor het uitvoeren van klussen op grote hoogte. Dingen die je niet kan doen met een ladder, zijn met een rolsteiger veel gemakkelijker. Wanneer je klussen moet uitvoeren op verschillende plekken, is de rolsteiger ideaal. Dat komt doordat je de steiger, zoals de naam al doet vermoeden, naar een andere plek kunt rollen door de wieltjes die onder de steiger zitten. Je kunt de steiger dus makkelijk verplaatsen, alleen moet je wel steigermateriaal kopen voor je rolsteiger. Door de wieltjes aan de onderkant, is de steiger erg bewegelijk. Maar let wel op, het is namelijk erg gevaarlijk om de rolsteiger te bewegen wanneer er mensen op staan of spullen op liggen. Online een rolsteiger kopen kan op veel verschillende sites. Hier kun je zien dat er veel verschillende soorten rolsteigers zijn. De verschillende soorten en formaten van de rolsteigers, dragen bij aan de bruikbaarheid van het product. Je kan rolsteigers door deze eigenschappen in principe bijna overal gebruiken