Nieuwe banen die zijn ontstaan door het internet

Met de opkomst van het internet is er veel veranderd. Waar er in de jeugd van de ouders van tegenwoordig nog geen internet was is internet nu niet meer te denken uit de huidige maatschappij. Door de opkomst van het internet zijn er heel wat banen verdwenen. Deze zijn ingeruild voor een moderne automatische oplossing. Hoe kan het dan dat er zo’n goede economische staat als Nederland bestaat? Simpel, door de opkomst van het internet zijn er ook nieuwe banen ontstaan. Elke maand bespreken we twee van dit soort moderne internet banen in ons maandblad Oud van lijf, nieuw van geest! Deze maand online designer en online marketeer.

Online designer

Online ontwerpen is iets waar je tegenwoordig hele HBO studies voor beschikbaar hebt. Waar dit vroeger allemaal werd uitgetekend zijn er nu een scala aan design programma’s beschikbaar. Veel van deze programma’s zijn zo gebruiksvriendelijk dat zelf je oma van 93 hier nog wel raad mee weet. Voor veel andere programma’s is een zekere mate van creativiteit wel erg handig. Een moderne baan maar zeker niet voor iedereen weg gelegd!

Online Marketeer

Online marketeer is niet het bijhouden van marketing op de social media. Social is een deel van online marketing. Online marketing is veel groter dan alleen het bijhouden van een social media pagina van een bedrijf. Een andere deel van online marketing is het optimaliseren van websites en pagina’s voor de zoekmachine. Dit noem je SEO. SEO-specialisten zorgen ervoor dat een website technische perfect is dus dat hij bijvoorbeeld snel is, dat de url structuur goed is en dat de website bereikbaar is voor Google. Ze zorgen er bij SEO ook voor dat de voorkant van de website is geoptimaliseerd voor bepaalde zoekwoorden. Wanneer een sportschool gevonden wilt worden op senioren sport aanbod moet dit woord veel terug komen op verschillende belangrijke punten op de website. Tot slot zorgt de specialist er voor dat er genoeg andere websites linken naar de website van de klant. De linkjes van andere websites ziet Google als aanbevelingen. Het verzorgen van dit soort linkjes noem je linkbuilden.