In de logistiek actief? Zorg altijd voor genoeg kartonnen dozen

kartonnen dozen

Wanneer je als onderneming zijnde op welke manier dan ook actief bent in de logistiek, dan kan het bijna niet anders of je hebt verschillende soorten verpakkingsmaterialen in je bedrijfspand op voorraad. Vooral kartonnen dozen zijn wat verpakkingsmateriaal betreft ideaal. Het is dan ook raadzaam om ervoor te zorgen dat je altijd genoeg dozen van karton voorradig hebt. Idealiter gaat het dan om diverse vouwdozen van verschillende formaten en natuurlijk ook om kleinere, plattere dozen die door de brievenbus passen. Waarom we dozen van karton hier zo van harte aanbevelen? Je leest het in de volgende alinea.

kartonnen dozen

Waarom zijn kartonnen dozen zo ideaal als verpakkingsmateriaal?

In vergelijking met bijvoorbeeld plastic of metaal heeft karton als verpakkingsmateriaal de volgende pluspunten:

  • Karton is stevig en robuust. Daardoor kan karton als geen ander de ingepakte inhoud beschermen tijdens het transport.
  • Karton is in potentie een milieuvriendelijk product. Je kunt karton namelijk verschillende keren hergebruiken; bij een voorzichtige handelswijze zelfs wel tot tien keer. Karton is bovendien biologisch afbreekbaar, mocht het in de natuur terechtkomen.
  • Op verschillende soorten karton kun je zonder veel moeite op een mooie wijze bedrukkingen aan laten brengen.
  • Karton staat bekend als een materiaal waarop virussen en bacteriën bijna niet kunnen overleven, laat staan dat een bacterie of een virus van karton kan overspringen op een mens. Dat dat erg belangrijk is, of kan zijn, is maar al te duidelijk geworden tijdens de coronapandemie.