Het tekenpotlood: onmisbaar voor de mooiste kunstwerken

tekenpotlood

Een tekenpotlood is het product waarmee iedereen zijn aspiratie tot het worden van een kunstenaar kan proberen waar te maken. Een potlood bestaat uit een stift en een houten omhulsel en is makkelijker te gebruiken dan bijvoorbeeld verf. Tekenen is dan ook populair onder jong en oud. Ieders’ fantasieën kunnen in beeld gebracht worden met behulp van slechts één potlood, er is dus geen enorme hoeveelheid aan (dure) spullen nodig. 

Wanneer je bekend bent met de basis, kun je zo aan de slag. Belangrijk is te weten dat HB voor gemiddeld staat, B voor zacht staat, H is voor hard, en hoe hoger het cijfer wat voor de B of H staat, hoe zachter of harder het potlood is. Met alleen deze kennis kom je al een heel eind.

tekenpotlood

Hoe kun je het beste beginnen met tekenen?

In theorie is werken met een tekenpotlood dus niet erg lastig. Met de verschillende hardheden van de potloden kun je werken met schaduwen en details. Maar hoe kun je als beginnend tekenaar nou het snelste leren tekenen?

Simpel gezegd moet je “gewoon” beginnen en daarna heel veel tekenen. Durf fouten te maken en wees blij met verbetering. Het is natuurlijk belonender om te beginnen met iets simpels. Zo haal je direct een mooi resultaat, wat het tekenen leuk houdt. Langzaamaan kun je steeds lastigere dingen gaan tekenen en je collectie aan tekenspullen uitbreiden. Het tekenen zal in het begin misschien nog wat lastig zijn, maar met veel oefenen en een fijn tekenpotlood moet het goedkomen!