De voordelen van een schuifpui

Het hebben van schuifdeuren kent vele voordelen. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor veiligheid, energie efficiëntie en ruimtesparing. In dit artikel lees je meer over de schuifpui.

Energie efficiëntie

Schuifdeuren zijn tegenwoordig allemaal voorzien van dubbel glas, waardoor er geen warmteverlies is. Daarnaast kan je de deuren ook kopen met argongas, argongas zorgt voor warmte in de winter en verkoeling in de zomer.  Het glas kan natuurlijk ook worden gecoat, zodat energie-efficiëntie nog meer verbeterd wordt. Ook verminderd dit condens en vorst op het glas.

Doorstorming

Grote schuifdeuren zorgen natuurlijk ook voor een betere doorstroming van het huis. Dit betekent dat je gemakkelijk van binnen naar buiten kan lopen. Het huis en de tuin gaan als een geheel in elkaar op, waardoor er een gevoel van ruimte ontstaat. Een leuke tip is om een veranda zonwering aan je terras toe te voegen, zodat je terras echt een verlengde van je huis wordt.

Veiligheid

Door hun aard zijn schuifdeuren zeer veilig. Wanneer het van binnenuit wordt afgesloten, is er geen gemakkelijke manier om ze van buitenaf te openen. De rails waarop ze lopen, zijn onderling vergrendeld zodat ze niet van de buitenkant kunnen worden verwijderd.

Ruimtesparing

Door het compacte ontwerp van schuifdeuren zijn ze ideaal om ruimte te besparen. Dit vermijdt het probleem met de meeste toegangsdeuren die extra ruimte moeten innemen wanneer ze naar buiten of naar binnen uit het huis zwaaien.

Meer licht

Omdat schuifdeuren voornamelijk uit glas bestaan laten ze overdag veel zonlicht binnen. Dat betekend dat je lang geen lichten hoeft aan te doen. Dit bespaart natuurlijk ook weer op de energiekosten.