De ideale leefomgeving voor je kat!

Katten zijn  soms zeer eigenwijze dieren en luisteren liever niet dan wel. Waar de ene kat juist veel liefde krijgt en bij iedereen in huis op schoot komt liggen, kiest de andere kat er juist voor om het gehele huis op stelten te zetten, De kat krabt bijvoorbeeld aan de bank en stoelen, sproeit wellicht in huis en laat vele haren achter. Alhoewel sommige mensen weinig snappen van deze karakteristieken en eigenschappen van de kat, is het echter wel belangrijk om jezelf hierin te verdiepen. Wanneer je weet wat jouw kat mist in huis, zou je hier een verandering op kunnen maken om het huis zodanig in te richten dat ook de kat het naar zijn zin zal hebben. In dit blog gaan we het hebben over hoe je nu de juiste leefomgeving kunt creëren voor je kat!

Waar verlangt je kat naar?

Wanneer je een ideale leefomgeving voor je kat wilt creëren, is het verstandig om te kijken waar je kat nu naar verlangt. In Nederland zijn er verschillende soorten kattenrassen, die ieder over andere eigenschappen en karakteristieken beschikken. Houdt de kat er bijvoorbeeld van om iedere dag te jagen, of ligt hij liever de gehele dag te luieren in huis?

Er zijn een aantal behoeften waar iedere kat over beschikt. Katten hebben namelijk altijd wel de behoefte om te spelen, of je nu over een huiskat of over een echte jager beschikt. Zo zijn er verschillende soorten speeltjes te verkrijgen, waarmee je iedere kat wel aan het spelen weet te krijgen.

Een andere belangrijke behoefte van de kat, is de behoefte om te krabben. Bij katten zit het in het instinct om zich niet alleen schoon te likken, ze krabben zich ook graag. Wanneer je dus niet over een aangewezen krabplek beschikt voor je kat, zal jouw kat deze behoefte ergens anders gaan uiten. Dit gaat bijvoorbeeld ten koste van je nette stoel of de bank. Dit willen we natuurlijk niet, dus is er een krabpaal kat! Hier kan de kat zijn behoefte uiten en beschikt hij over een eigen plek, zodat de andere meubels niet meer zullen worden beschadigd!

Een krabpaal kat voor ieder huishouden

Wanneer je over een kat beschikt, is het dus belangrijk om over een krabpaal kat te beschikken. De kat kan hier zijn behoefte om te krabben uiten, maar beschikt de kat hier ook – indien de krabpaal over ligplaatsen beschikt – over een eigen plek om te rusten en te slapen. 

Voor de rest kun je kijken waar je kat nu positief op reageert, om vervolgens nog eventuele veranderingen aan te brengen in de leefomgeving van de kat!