Black Friday bij Bol.com: logistieke operatie

Wil je online aankopen doen en profiteren van Black Friday aanbiedingen? Dan ben je bij Bol.com bij het juiste adres. Bol.com is één van de grootste webshops voor veel verschillende artikelen. Of je nu boeken zoekt of dakdragers voor je auto, bij deze online store vind je werkelijk alles. En het mooie is dat deze internetwinkel altijd deelneemt aan het shopping-evenement Black Friday. Tijdens dit evenement wordt een belangrijk deel van het assortiment tegen stuntprijzen aangeboden.

Voorbereiding vanaf maart

Black Friday valt eind november. Dat is een goede periode voor iedereen die voor zijn Sinterklaas- en Kerstcadeau’s wil genieten van mooie kortingen op talloze producten. Bol.com ziet de aankopen in deze periode dan ook flink stijgen. Om de grote hoeveelheid pakjes op tijd te kunnen afleveren bij de klant, moet de webshop veel regelen op logistiek gebied. Voor veel artikelen geldt dat als ze vandaag besteld worden, ze de volgende dag worden geleverd. Omdat er ook veel producten van andere aanbieders worden verkocht via Bol.com wordt de logistieke operatie extra complex. De onderneming begint dan ook al vanaf maart met de voorbereidingen voor dit kortingenfeest.

Bestellen en bezorgen tijdens Black Friday

Bestel je artikelen bij Black Friday Bol.com, dan is verzenden voor aankopen vanaf 20 euro gratis. Onder dat bedrag betaal je slechts 2,99€. Voor een kleine extra vergoeding, kun je er ook voor kiezen om je pakje bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend te laten bezorgen. Of zelfs op de dag zelf. Ook kun je er voor kiezen om je pakje af te halen bij een speciaal bezorgpunt. Dat kan vaak al na korte tijd na je bestelling. Je kunt ook overwegen om een Select-abonnement te nemen; je betaalt dan 9,99€ per jaar en dan betaal je niets voor deze extra bezorgopties. Het kan dat bepaalde artikelen tijdens de Black Friday wat langer onderweg zijn. Maar aan de andere kant, kan het ook dat Bol.com extra korting geeft als je een artikel vroeg op de dag bestelt. Dan ontvang je dit vaak wel de volgende dag al!