Welk zwembad past er bij jouw tuin?

Geen een tuin is hetzelfde. Bij en grote tuin kan je denken aan een lekker groot of lang zwembad! Bij een kleinere tuin kun je kijken naar de mogelijkheden van een wat kleiner zwembad. Wat voor tuin je dus ook hebt, het is bijna altijd mogelijk om er een zwembad in te laten plaatsen. Wat voor zwembad er bij jouw tuin past, lees je in dit artikel. 

Ruime tuin

Ben je gezegend met een prachtige tuin met een mooi uitzicht en wil je de tuin graag afmaken met een zwembad? Dan wil je de mooie tuin natuurlijk niet verpesten door een betonnen of houten rand die er niet mooi uitziet. In dit geval kies je voor een overloopzwembad. Dit is een zwembad zonder opstaande randen; het gaat naadloos over in de betegeling en daardoor gaat het ook naadloos over in het uitzicht van uw tuin. Het is een echt zwembad met allure; het straalt luxe uit. Jouw grote tuin lijkt zo nóg groter en het uitzicht komt helemaal tot zijn recht. Voor zwembaden nabij Rijsbergen kun je terecht bij Waterwellness, zij hebben een groot assortiment en bieden veel verschillende opties aan!

Smalle tuin

Wanneer je in de stad woont, is de kans groot dat je een lange en smalle stadstuin hebt. In zo’n lange en smalle tuin is het ook mogelijk om een zwembad te plaatsen. Je kunt kiezen voor een bouwkundig zwembad. Een bouwkundig zwembad wordt helemaal op maat gemaakt voor jou en daarbij ben je dus ook niet gebonden aan bepaalde maatvoeringen. Heel handig dus voor wanneer je geen standaard vorm zwembad nodig hebt. Een lang en smal zwembad is waarschijnlijk geen standaard zwembad-maat. Wanneer je kiest voor een bouwkundig zwembad, kun je ook nog kiezen tussen een met beton gemetseld zwembad of een zwembad dat gebouwd is met Isostone blokken.

Wil jij genieten in je tuin? 

Wanneer je een tuin hebt waarin genieten centraal staat, ook wel een bourgondische tuin genoemd, is een houten zwembad een mooie optie. Je hebt houten zwembaden in veel verschillende soorten en maten. Zo vind je altijd wel een bepaald zwembad dat past bij jouw tuin. Zo kun je kiezen voor een zwembad helemaal boven de grond, half in de grond of helemaal in de grond. Het kan allemaal!