Top 4 meest gewilde buurten van Roosendaal

De ene buurt is meer gewild dan de andere. Hierdoor zijn de prijzen vaak hoger in bepaalde wijken. Ook in Roosendaal zijn er gewilde buurten, in dit artikel bespreken we de vier meest gewilde buurten van Roosendaal. Ben jij ook op zoek naar een huis in Roosendaal en weet je niet waar je moet beginnen? Zoek dan op ‘makelaar Roosendaal’.

Woonwijk de Vierhoeven in Roosendaal

Met een mooi tenniscomplex straalt deze wijk welvaart uit. Het is ook zeker niet goedkoop om een huis te kopen in de Vierhoeven. De gemiddelde vraagprijs in de Vierhoeven bedraagt 556.000 euro. Daar komt bij dat er 93% van de woningen in de wijk koopwoningen zijn, een huis huren in deze wijk wordt dus lastig. Wil je wonen in de Vierhoeven, dan zal je waarschijnlijk een hoge koopsom moeten betalen.

Ook Nieuwenberg valt in de smaak

Met weinig onbewoonde huizen is deze woonwijk erg in trek. De meeste huizen zijn gebouwd na 2000, waardoor de wijk een jonge uitstraling heeft. Een variatie van woningen en een aantal bedrijven maakt deze wijk echt af. Ook voor starters op de woningmarkt is deze wijk aantrekkelijk, dit komt mede door de nieuwere woningen in deze wijk. 

Verspreide huizen Moerstraten, een wijk waar je gevonden wil worden

Met mooie vrijstaande huizen, rood versierde kruispunten en een overschot aan natuur, is de wijk Verspreide huizen Moerstraten alleen al mooi om doorheen te rijden. Wie hier wil wonen moet gemiddeld 550.000 euro wegleggen voor een huis. Je woont dan wel in een van de mooiste wijken van Roosendaal. Starters, die vind je hier niet veel. De gemiddelde leeftijd in deze wijk is tussen de 45 en 65. Het zijn voornamelijk oudere woningen die in deze wijk staan. Er staan in deze wijk zelfs woningen die voor 1900 zijn weggezet. Met het nodige onderhoud, zijn ook deze woningen in een mooie staat. 

Roosendaal in het algemeen

In de gemeente Roosendaal wonen verschillende culturen door elkaar. Het is een gemeente waar bedrijven steeds meer in opkomst zijn. Zo wordt het bedrijventerrein De Stok steeds verder uitgebouwd en wordt Rosada ook veel door Belgische mensen bezocht. Ook worden er regelmatig nieuwe huizen bijgebouwd in de gemeente Roosendaal. De gemeente Roosendaal is groter dan de stad Roosendaal. Onder gemeente Roosendaal vallen: Wouw, Wouwse plantage, Moerstraten, Heerle en Nispen.