Tips om je jacuzzi schoon te maken

Een jacuzzi kan een erg leuke optie zijn om zo nu en dan even in te ontspannen. Voor velen werkt het rustgevend. Met name tussen drukke dagen in kan het even het lekkere moment van de dag of de week zijn. Als je je jacuzzi met enige regelmaat gebruikt, dan komt er echter logischerwijs af en toe ook wat schoonmaakwerk bij kijken. Een vraag die bij velen in de hoofd zit is dan ook: Hoe maak je het best een jacuzzi schoon? Dit kan namelijk nog best lastig zijn. Hieronder vindt je daarom enkele tips om je jacuzzi schoon te maken.

Azijn en baking soda

Deze manier is meteen één van de beste manieren om je jacuzzi even goed schoon te maken als dit lang niet is gebeurt. De bedoeling is dat je je jacuzzi als eerst vult. Niet helemaal, maar wel zo ongeveer tot de helft maximaal. Vervolgens gooi je hier wat azijn en making soda bij. Je kunt de bubbels even een tijdje aanzetten en weer uitzetten. Het is wel belangrijk dat het azijn en de baking soda een tijdje blijven liggen in het gevulde bad. Het liefst zeker 60 munten. Na 60 minuten kun je het bad leeg laten lopen. Het is wel belangrijk dat je dit met warm water doet.

Chloor

Een methode die je met enige regelmaat kunt toepassen is de jacuzzi even borstelen met chloor. Vaak kan dit geen kwaad, maar check wel of dit ook jouw jacuzzi niet kan beschadigen. Borstel en poets zo goed mogelijk. Vervolgens kun je al het chloor wegspoelen met warm of lauw water.

Regelmatig schoonmaken

De manieren hierboven zijn uiteindelijk bedoeld om je jacuzzi van een relatief goede beurt te voorzien, maar een andere goede tip is om simpelweg je bad na ieder gebruik schoon te maken. Dit hoeft niet uitgebreid. Na het zitten in je jacuzzi kun je bijvoorbeeld even kort en grof alle kanten ervan borstelen en alles afspoelen met warm water. Ook voorkom je hiermee sneller kalkaanslag. Als je het helemaal goed wilt doen kun je dit borstelen ook met schoonmaakazijn doen. Op deze manier kom je hoe dan ook al een heel eind.