De voordelen van een spanplafond

Een spanplafond is een verlaagd plafond, kortom een plafond dat onder het oude plafond wordt gehangen en daarmee een verzorgde en afgewerkte indruk geeft. Het aanbrengen kan al binnen een dag en een spanplafond is zeer gemakkelijk in onderhoud. Reinigen kan met een simpel sopje en zonder agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken die niet alleen slecht zijn voor de gezondheid en het milieu, maar ook het doek van het spanplafond onherstelbaar kunnen beschadigen. Naast dat het onderhoudsarm is, is een spanplafond door het kunststof materiaal waarvan het doek is gemaakt, ook vrijwel ongevoelig voor vocht en schimmel. Heb je een spanplafond in je badkamer, dan hoef je dus niet bang te zijn voor schimmel- en vochtplekken zoals je die nog wel eens ziet bij andere soorten plafonds.

Moderne uitstraling

Doordat het doek van het spanplafond over de gehele oppervlakte van het oude plafond wordt gespannen, zie je bij dit soort plafonds geen naden of andere ongewenste randen in de afwerking. Door deze naadloze afwerking hebben de plafonds een strakke en moderne uitstraling. Zeker als voor de verlichting gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld spotjes. Deze kunnen op iedere gewenste plek in het plafond worden aangebracht en je kunt dus zelf kiezen waar je je verlichting wilt hebben. Op die manier creëer je in iedere ruimte een geheel eigen sfeer, terwijl je werkt met hetzelfde soort plafond. Deze eigen sfeer komt ook tot stand doordat het spanplafond makkelijk overschilderbaar is. Je zit dus niet vast aan het standaard witte plafond maar kunt kiezen wat het beste bij de desbetreffende ruimte en bij jouw smaak past.

Geluiddempend en beter geïsoleerd

Spanplafonds zijn geluiddempend. Ideaal dus als je op een flat woont of het belangrijk vindt om naast uitstraling, ook een bepaalde akoestiek in de woning te behouden. Daarnaast kan het aanbrengen van een spanplafond een energiebesparing opleveren, zeker als het originele plafond vrij hoog is gelegen. Een spanplafond wordt immers onder het oude plafond gehangen en is daarmee een verlaagd plafond. Hierdoor wordt de ruimte minder hoog en zal deze eenvoudiger te verwarmen zijn.