De meest gekozen soorten raambekleding 

Bij het inrichten van een huis wordt er vaak vooral nagedacht over de grote meubelstukken zoals de bank, de eettafel en het bed. Raambekleding is echter minstens zo belangrijk. Het bepaalt namelijk niet alleen de sfeer in huis, maar heeft ook invloed op de lichtinval en privacy. Hierdoor speelt raambekleding een zeer grote rol in het interieur van een woning. Lees zeker verder als je meer te weten wilt komen over de meest gekozen raambekleding voor in huis. Meer te weten komen over Somfy is zeker een goed idee wanneer je er zelf over twijfelt om nieuwe raambekleding aan te schaffen. 

Jaloezieën

Jaloezieën zijn al jaren een populaire raambekleding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, aluminium en kunststof. Jaloezieën zijn erg praktisch omdat je zelf kunt bepalen hoeveel licht er binnenkomt door de lamellen te kantelen. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te maken en gaan ze lang mee. Raambekleding van Somfy bekijken is een slim idee. Hier kun je mogelijk snel de juiste jaloezieën vinden. Het is belangrijk om goed na te denken over welke raambekleding het beste bij jouw interieur past en wat je belangrijk vindt qua functionaliteit. Jaloezieën zijn mogelijk de meest geschikte optie.

Gordijnen en rolgordijnen

Gordijnen zijn nog steeds de meest populaire raambekleding in Nederlandse huizen. Er zijn verschillende soorten gordijnen, zoals overgordijnen, vitrage en inbetween gordijnen. Overgordijnen zijn dikke gordijnen die vaak gebruikt worden als sfeermaker en om de kou buiten te houden. Een vitrage daarentegen is dunner en zorgt voor privacy terwijl er nog wel voldoende daglicht binnenkomt. Inbetween gordijnen zijn een combinatie van beide, ze zijn niet te dik en niet te dun en geven de perfecte balans tussen sfeer en lichtinval. Rolgordijnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen. Rolgordijnen zijn voornamelijk erg praktisch omdat ze weinig ruimte innemen en makkelijk te monteren zijn.