Betonplaten kopen (industrieel)

Als je een betonplaat wilt kopen is het handig om met een paar dingen rekening te houden.

De aslast

Het is belangrijk om bij het kopen van een betonplaat rekening te houden met de aslast. De aslast is de hoeveelheid gewicht een betonplaat kan hebben. Dit is belangrijk om te weten als je er op werkt met heftrucks of vrachtwagens.

Betonkwaliteit

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van het beton. Hoe beter het beton is hoe langer de plaat mee gaat. Betonplaten slijten namelijk best snel als je er constant overheen rijdt met een heftruck of vrachtwagen. Als je relatief slecht beton koopt, dan ben je er op lange termijn meer geld aan kwijt dan als je beton koopt dat wel van goede kwaliteit is.

Wapening

Alle betonplaten zijn gewapend met ijzer. Gewapend beton is aanzienlijk sterker dan beton dat niet gewapend is. Door zogeheten afstandhouders ligt de wapening altijd in het midden van de plaat. Hierdoor blijft de plaat ook in evenwicht.

Er zijn 2 soorten wapening, enkelnet en dubbelnet. Enkelnet wilt zeggen dat er één raster in het beton. Dubbelnet wilt zeggen dat er twee raster in het beton zitten.